Spre Europa 2020 – JOB CLUB

Centrul de Informare EUROPE DIRECT Valcea a programat pentru datele de 16 si 17 octombrie 2013, de la ora 14.00, la Sala Universitarilor din Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul” doua intalniri ale JOB CLUB-ului cu elevi de la Colegiul Energetic (insotiti de consilierul scolar Oana Diana Badoiu). Evenimentele se vor desfasura sub genericul „Promovarea relansarii economice, guvernanta economica si ocuparea fortei de munca (Europa 2020).  La intalnirea din ziua de 17 octombrie 2013 va participa si consilierul EURES Liviu Cochirlea, de la AJOFM Valcea, care le va vorbi celor prezenti despre locurile de munca vacante in UE  si  CV-ul EUROPASS.
In urma celor doua intalniri, tinerii prezenti vor fi mai informati in ceea ce priveste importanta unui loc de munca; surse de informare privind obtinerea unui job; posibilitati de reconversie profesionala; „care sunt cei mai doriti angajatori din Romania”; principalul criteriu in alegerea unui post; cei trei piloni ai dosarului de candidatură pentru ocuparea unui post (CV-ul, scrisoarea de intentie, interviul) etc. De asemenea, elevii vor primi materiale informative. Speram ca evenimentele sa fie un bun prilej de dialog intre tineri, invitatul Centrului ED si consilierii de comunicare.
JOB CLUB-ul este un serviciu pe care Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul”, structura gazda a Centrului de Informare EUROPE DIRECT Valcea,  il ofera comunitatii valcene si in anul 2013.  Scopul acestor activitati: invatarea unor tehnici de cautare a informatiei corecte despre locurile de munca, realizarea documentelor de angajare (CV-ul, scrisoarea de intentie), depunerea candidaturii, tehnici de interviu, schimbarea de atitudine etc.