27 septembrie este Noaptea cercetatorilor

O serie importantă de evenimente ce nu pot fi ratate va avea loc în 33 de țări (state membre UE și țări vecine), ca parte a „Nopții cercetătorilor” (27 septembrie). Din Irlanda până în Israel, cercetătorii își vor împărtăși pasiunea pentru știință cu publicul larg în 300 de orașe.
Anul trecut, “Noaptea cercetătorilor” a atras peste un milion de vizitatori, inclusiv 600.000 de copii. Scopul este acela de a descoperi știința în mod distractiv și de a promova totodată cariera de cercetător. Publicul va putea participa la experimente și spectacole științifice interactive, precum și la testarea unor echipamente din laboratoarele de cercetare, cu acces, în mod normal, restricționat.
Din România participă 12 orașe, și anume: Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Sinaia, Suceava, Timișoara și Tulcea. Lista evenimentelor din diferitele localități poate fi consultată în paginile de internet: http://noapteacercetatorilor.uaic.ro/ și http://noapteacercetatorilor.eu/.
Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/24092013_orasele_sarbatoresc_noaptea_cercetatorilor_ro.htm