Ziua Europeana a Limbilor la Centrul ED Valcea

Incepând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor.
Si Centrul de Informare EUROPE DIRECT Valcea organizeaza, maine, 24 septembrie, la Biblioteca Judeteana Valcea, un eveniment dedicat Zilei Europene a Limbilor. Programul incepe la ora 9,30 cu vernisajul expozitiei de fotografie intitulata „Secvente europene”, semnata de ROBERT BARTH din Germania, continuam cu deschiderea celei de-a treia serii de cursuri de limbi straine (maine se deschid cursurile de limba engleza), iar de la ora 17,00, voluntarii Centrului vor sta de vorba cu trecatorii prin centrul orasului si strazile din judeul Bibliotecii despre importanta acestei zile, despre nevoia si beneficiile cunoasterii unei alte limbi.
Cateva cuvinte despre autorul expozitiei: s-a nascut in Romania, mama sa fiind valceana (si de aici dorinta tanarului artist de a organiza expozitia in Valcea, ca o dedicatie pentru frumoasle meleaguri natale), traieste si lucreaza in Germania si are ca pasiune  fotografia. Mentorul sau este Edi Mattes, din Israel, de asemeni un om al artei fotografice. Fotografiile sunt realizate in Germania, Austria si Olanda.