Deceniul Digital, tehnologie, mentalitate, AI, RPA, roboți pentru fiecare dintre noi…

 

Ce este Deceniul digital? Este un program de politică publică europeană care va transforma digital Europa până în 2030. Pentru că Europa dorește să își pregătească întreprinderile și cetățenii pentru un viitor digital durabil și mai prosper, centrat pe factorul uman. Această politică are 4 piloni:

  1. Competențe – se referă la Competențele digitale de bază pentru minimum 80 % din populație.
  2. Transformarea digitală a întreprinderilor aceasta înseamnă că 75% din întreprinderile din UE își vor adapta tehnologia și vor utiliza cloud computing/IA/Big Data.
  3. Infrastructuri digitale sigure și durabile, cu conectivitate: Gigabit pentru toți și realizarea primului calculator cu accelerație cuantică;
  4. Digitalizarea serviciilor publice, asta însemnând servicii publice-cheie: 100 % online, servicii de e-sănătate: 100 % din cetățeni au acces la fișele medicale online.

Identitate digitală: 80 % din cetățeni au acces la identificare electronică.

Va reuși Europa să-și atingă aceste obiective? Despre toate acestea și mai ales despre… roboți am discutat cu Florin Grigorescu, manager al Programului Academic în Europe, Middle east & Africa și pasionat de tehnologia viitorului. Este un program al unei companii listată la bursa din New York, care operează în 16 țări din America de Nord, Europa și Asia. Este, de fapt, platforma lider pentru automatizarea proceselor robotizate (RPA) pentru întreprinderi, care sprijină o revoluție digitală a afacerilor.