Pilonul european al drepturilor sociale după cinci ani: principii transpuse în acțiuni concrete pentru o Europă socială puternică

 

Uniunea Europeană, care a sărbătorit ieri, 17 noiembrie, cea de a cincea aniversare a Pilonului european al drepturilor sociale, cu ocazia primului Forum european privind ocuparea forței de muncă și drepturile sociale, face bilanțul progreselor înregistrate și privește în perspectivă la etapele următoare.

Au trecut cinci ani de la proclamarea Pilonului european al drepturilor sociale în cadrul Summitului social de la Göteborg din 2017 de către Parlamentul European, Consiliu și Comisie. De atunci, acest angajament a fost reafirmat în cadrul Summitului social de la Porto din 2021 de către liderii UE, partenerii sociali și organizațiile societății civile. Comisia a prezentat peste 130 de inițiative pentru a pune în aplicare pilonul în statele membre și pentru a crea o Europă socială echitabilă, favorabilă incluziunii și plină de oportunități.

Aceste inițiative vizează transparența salarială și egalitatea între femei și bărbați, salariile minime și investițiile în competențe, combaterea sărăciei în rândul copiilor, venitul minim și protejarea securității și sănătății lucrătorilor.

Mai multe informații:

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/pilonul-european-al-drepturilor-sociale-dupa-cinci-ani-principii-transpuse-actiuni-concrete-pentru-o-2022-11-17_ro