Ziua europeană privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzurilor sexuale

Cu ocazia Zilei europene privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzurilor sexuale, Comisia își reafirmă hotărârea de a combate abuzul sexual asupra copiilor cu ajutorul tuturor instrumentelor de care dispune.

 

În ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de abuz sexual și de exploatare sexuală a copiilor, iar recent pandemia de coronavirus a exacerbat situația. Europol a constatat că, pe măsură ce statele membre au introdus măsuri de izolare și de carantină, numărul materialelor autoproduse a crescut, în timp ce restricțiile de călătorie și alte măsuri restrictive au determinat sporirea schimburilor de materiale online de către autorii infracțiunilor.

 

În iulie, Comisia a adoptat o strategie cuprinzătoare a UE pentru o combatere mai eficace a abuzului sexual asupra copiilor. În cadrul strategiei, am propus acte legislative pentru a ne asigura că furnizorii de servicii de comunicații online pot continua să aplice măsuri voluntare de detectare a abuzurilor sexuale asupra copiilor în mediul virtual. În plus, Europol oferă sprijin pentru operațiuni precum cele recente care au vizat traficul de copii.

 

Detalii în comunicatul de presă.

https://ec.europa.eu/romania/news/20201118_protectia_copiilor_ro