Drepturile victimelor: Comisarul Reynders lansează o nouă platformă și prezintă primul coordonator al Comisiei Europene pentru drepturile victimelor

In data de 22 septembrie, în cadrul unei videoconferințe la nivel înalt, găzduită în comun cu președinția germană, comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, a inaugurat noua platformă privind drepturile victimelor — un rezultat important ca urmare a adoptării primei Strategii UE privind drepturile victimelor, la începutul acestui an. Comisarul Reynders va prezenta, de asemenea, coordonatorul recent desemnat al Comisiei pentru drepturile victimelor, Katarzyna Janicka-Pawlowska.

 

Noua platformă, care se va întruni anual și ad-hoc, atunci când este necesar, va servi drept forum important pentru discuții privind drepturile victimelor, reunind toți actorii relevanți. Printre aceștia se numără Rețeaua europeană pentru drepturile victimelor, Rețeaua UE de puncte de contact naționale pentru despăgubiri, coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, Eurojust, Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și societatea civilă.

 

Mai multe informații în comunicatul de presă.

 

 

 

https://ec.europa.eu/romania/news/20200922_drepturile_victimelor_ro