Consultare publică – Pactul climatic european


„Pactul verde” este noua strategie a UE privind combaterea schimbărilor climatice, prin care se urmărește trecerea către o economie europeană durabilă, mai curată, mai sigură și mai sănătoasă. Pentru aceasta, este esențială implicarea tuturor părților, pentru a inocula o nouă cultură a „conștientizării” și pentru a promova acțiuni comune concrete. „Pactul climatic”, care urmează să fie lansat în al treilea trimestru din 2020, va fi mijlocul de promovare a acestei ample mobilizări sociale care va reuni cetățenii, industria, societatea civilă și autoritățile publice de la toate nivelurile. Toți cetățenii și toate organizațiile sunt invitaţi să contribuie la consultarea publică referitoare la “Pactul climatic european”.
Comisia dorește să afle opiniile dumneavoastră. Comisia dorește să colecteze contribuții de la o gamă largă de părți interesate, astfel că puteţi participa la această consultare publică completând chestionarul on-line.
Mai multe informații:
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12219-European-Climate-Pact?fbclid=IwAR2qfnI5cuMiazyQn225ZmTokeipkUFKws0Xegcw7xnmPlVVEsPt2tTC8zY