Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni


Centrul EUROPE DIRECT Vâlcea al Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” vă informează despre posibilitatea de a candida pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni.
„Dacă aveți între 16 și 30 de ani și lucrați la un proiect de dimensiune europeană puteți candida la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni. Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, organizat de către Parlamentul European și Fundația Internațională pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, este acordat în fiecare an proiectelor europene realizate de tineri care au o puternică dimensiune UE. Pentru ediția din 2020 a premiului vă puteți înregistra între 6 noiembrie 2019 și 31 ianuarie 2020.
Cei trei câștigători vor fi selectați dintre 28 de proiecte desemnate de către juriile naționale din toate statele membre UE. Laureatul Premiului I va primi 7.500 de euro, cel al Premiului al II-lea 5.000 de euro și cel al Premiului al III-lea 2.500 de euro. Reprezentații celor 28 de proiecte câștigătoare la nivel național vor fi invitați la ceremonia de decernare, care va avea loc în mai 2020 la Aachen.
Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
– promovează înțelegerea europeană și internațională;
– favorizează dezvoltarea unui simț comun al identității și integrării europene;
– servesc drept model pentru tinerii care locuiesc în Europa;
– oferă exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o singură comunitate. ”
Mai multe informații:
https://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/eu-affairs/20191025STO65110/candideaza-la-premiul-charlemagne-pentru-tinerii-europeni