”Europa mea, Europa ta, Europa noastră”

Ieri, 23 octombrie 2019, de la ora 15.30, la sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul” a avut loc o întâlnire dedicată cadrelor didactice și elevilor, organizată de Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea.
Evenimentul a fost structurat pe trei paliere. ”Europa mea” a reflectat importanța participării la proiectele europene a liceenilor: Florena Ioana Bușe le-a împărtășit celor prezenți din experiența ei de voluntar EUROPE DIRECT și Rareș Christian Vasilescu a vorbit despre implicarea sa într-un Proiect Erasmus. În a doua parte, ”Europa ta”, au fost prezentate metodele de teatru-forum și de dezbatere ca instrumente de lucru pentru cadrele didactice. Voluntarii EUROPE DIRECT au jucat piesa de teatru-forum ”Stă în puterea ta să schimbi ceva”. A treia parte, ”Europa noastră”, a fost o sesiune de informare oferită de Centrul ED Vâlcea celor prezenți (informații referitoare la noua Comisie Europeană și la președintele – ales Ursula von der Leyen; despre noul Parlament European; centrele EUROPE DIRECT; despre ”Spațiul învățării” care oferă materiale didactice și poate să fie folosit ca sursă de inspirație pentru planurile de lecții și ca punct de plecare pentru noi colaborări cu școli și profesori din întreaga UE).
La final, invitații și-au putut exprima opinia despre viitorul Uniunii. Sperăm că a fost o întâlnire utilă pentru toate cadrele didactice participante.