Va invitam la dezbatere!

Săptămâna Europeană a Democrației Locale

16 octombrie 2019

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea în parteneriat cu Centrul Europe Direct al Bibliotecii Județene Vâlcea organizează mâine, 16 octombrie 2019, orele 15.30, la sediul BJAI, a treia ediție a Săptămânii Europene a Democrației Locale.
Tema anului 2019 este: ”Guvernare locală deschisă: ce își doresc cetățenii de la administrația publică”.
Reprezentantul Municipiului Râmnicu Vâlcea va expune principalele atribuții ale administrației publice locale (cum funcționează administrația publică locală? Cine? Cum ia decizii?), precum și principalele modalități de comunicare a administrației publice locale cu cetățenii (Cum dialoghează administrația publică locală cu cetățenii? Care sunt pârghiile de comunicare? Cât de importante sunt acestea?).
Voluntarii Europe Direct vor fi invitați să să facă un nou exercițiu de debate împreună cu reprezentantul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea despre cum văd ei comunicarea dintre administrația publică locală și cetățenii din Râmnicu Vâlcea: cât de ”deschisă” este administrația din Râmnicu Vâlcea? Au interacționat vreodată cu administrația din Râmnicu Vâlcea? Ce își doresc de la reprezentanții administrației locale (aleși locali –primar, viceprimar, consilieri locali – și funcționari publici)?
„Săptămâna Europeană a Democrației Locale“ (SEDL) este un eveniment pan-european desfăşurat în fiecare an în luna octombrie (de regulă în jurul datei de 15 octombrie), ca tribut adus Cartei Europene a Auto-Guvernării Locale, care a fost deschisă semnării la această dată, în 1985.