Voluntarii predau limba lui Shakespeare la Bibliotecă

13 persoane au participat ieri, 9 octombrie 2019, la cursurile de limba engleză pentru adulți, nivel începători (a doua grupă). Cursurile sunt organizate de Centrul de Informare și se desfășoară cu sprijinul elevelor voluntare: Alexandra Miu și Karina Duțu.
Iată ce ne-a declarat Alexandra: ”Sunt elevă la Colegiul Național ”Alexandru Lahovari”, clasa a XI-a, profil Filologie, în clasele a IX-a și a X-a am studiat la profilul Științele Naturii, intensiv Engleză. Am participat la o sesiune de comunicare în limba engleză de 7 zile organizată de EYP – European Youth Parliament, unde am întâlnit persoane din mai multe țări și unde s-a vorbit doar în limba engleză. Am studiat această limbă de la vârsta de 4 ani. Am obținut premii la concursuri ca: ”Winners”, ”BestEdu”, ”The English Contest”, ”The Clock Tower”. Am avut plăcerea să fiu ”translator” în multiplele deplăsari în afara țării unde am purtat discuții cu vorbitori de limba engleză. Am onoarea să fac parte dintre voluntarii Centrului Europe Direct, unde am multiple oportunități de a evolua pe plan personal. Mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare și de relaționare cu diverse persoane ca urmare a evenimentelor și activităților la care am participat în cadrul ED, dar și a altor organizații.
Îmi place să vorbesc, să gândesc și să citesc în limba engleză, pe care o consider a doua limbă nativă, o altă modalitate de a mă exprima. Sper ca și această experiență de voluntar-trainer la cursurile de limba engleză să fie una benefică, atât pentru mine, cât și pentru cursanți”.