Spațiul învățării


Joacă-te, învață și descoperă Uniunea Europeană!
Dragi elevi și profesori, pentru că mai este puțin timp și începe școala, Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea al Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” vă propune să folosiți resursele și sursele de inspirație create de Uniunea Europeană prin „Spațiul învățării” accesând https://europa.eu/learning-corner/home_ro
Elevii pot să descopere aici jocuri, concursuri și caiete de activități cu ajutorul cărora vor cunoaște mai bine Uniunea Europeană. Materialele sunt disponibile pe grupe de vârstă: până la 9 ani, între 9 și 12 ani, 12 și 15 ani, peste 15 ani. Tinerii interesati de studiile, stagiile sau activitățile de voluntariat în străinătate pot afla, de asemenea, informațiile dorite.
Profesorii care doresc să-i ajute pe elevi să învețe despre Uniunea Europeană pot accesa acest site care oferă materiale didactice pentru copii și tineri. Site-ul poate să fie folosit ca sursă de inspirație pentru planurile de lecții și ca punct de plecare pentru noi colaborări cu școli și profesori din întreaga Uniune Europeană.
Găsiți aici școli cu care puteți colabora, profesori cu care puteți face schimb de experiență, seminarii, lucruri utile despre Platforma „School Education Gateway”, eTwinning – cea mai mare rețea de profesori din Europa și multe alte informații furnizate de rețelele europene.
De asemenea, vă puteți lămuri asupra unor teme utile și interesante despre: istoria UE, țările UE, legislația și instituțiile UE, drepturile consumatorilor, mediul și clima, alimente, agricultură, pescuit, munca în altă țară din UE, stagii în instituțiile europene etc.
Site-ul https://europa.eu/learning-corner/home_ro poate sa fie accesat în toate limbile UE, inclusiv limba română.