9 Mai 2019 – Europa mea, Europa ta, Europa noastră – ”De data asta votez EU!”

Centrul de Informare EUROPE DIRECT adresează vâlcenilor invitația de sărbători împreună ZIUA EUROPEI, 9 Mai.
De la ora 09,30, liceenii pasionați de… Europa vor avea posibilitatea participării la concursul de cultură generală europeană ”Frumusețea minții tale”, cu tema ”De data asta votez EU”, a cărui miză este câștigarea unor premii substanțiale acordate de Centrul de Informare Europe Direct Vâlcea și de familia Mihai Dorel Constantinescu care va acorda, ca în fiecare an, Premiul intitulat ”IULIANA OZON” în memoria nepoatei, fostă voluntară la Centrul Europe Direct Vâlcea.

La ora 12,30, cei ce vor intra în Biblioteca Județeană, vor fi invitați să facă un ”Tur al Europei”, vizitând standurile câtorva țări alese de voluntari, vor gusta din prăjiturile pregătite de cofetăriile vâlcene pentru ”Europa dulce” și își vor putea exprima dorințele sau opiniile cu privire la ”Europa de mâine”.

Pentru ora 14,30, voluntarii propun ”EuroDEBATE”, un eveniment care doreste să informeze publicul vâlcean cu privire la anumite probleme cu care se confruntă Europa în prezent, sub forma unei dezbateri ce urmărește modelul celor susținute în Parlamentul European. Cele două probleme sunt din sfera mediului, sănătății publice și industriei alimentare și se referă la potența legislativă de care dispun corpurile administrative ale UE si ale Statelor Membre în rezolvarea lor.

Ultima parte a zilei, mai exact de la ora 15,00, este destinată unei ”Călătorii prin U.E.” – escape room bazata pe câteva provocari ce vor pune în evidență capacitatea participantilor de a face conexiuni cu ceea ce stiu despre U.E, cat si modul de a se comporta și reacționa în anumite situații.

Sperând că programul să fie pe gustul tuturor, vă așteptăm să sărbătorim împreună Ziua Europei!