”Bibliotecile – spații publice europene”

Anul 2019 va fi un an de tranziție pentru Uniunea Europeană. Eforturile de comunicare pe teme europene se concentrează pe evenimente de informare astfel încât cetățenii europeni să înțeleagă importanța unor momente din istoria Europei la care vor fi contemporani. Într-un astfel de context, centrele Europe Direct vor contribui la crearea unui public european avizat, capabil să promoveze alegerile europene din luna mai și să participe la dezbateri privind prioritățile următoarei legislaturi.

Reprezentanți a șapte biblioteci județene din România, din care patru găzduiesc Centre de Informare Europe Direct – Argeș, Dâmbovița, Gorj și Vâlcea – se vor reuni la Râmnicu Vâlcea într-un seminar național despre metode de implicare a publicului din bibliotecile publice în activități de comunicare pe teme europene. Vor fi prezenți și partenerii EDIC Vâlcea – reprezentanți ai bibliotecilor județene Călărași, Giurgiu și Teleorman.
Evenimentul ”Bibliotecile – spații publice europene”, organizat de Centrul Europe Direct Vâlcea, va avea loc în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea în zilele de 3 și 4 aprilie 2019.