Ziua carierei

În 5 octombrie se sărbătorește Ziua educației. Este, în același timp, Ziua Centrelor de Informare Europe Direct România, pentru că una dintre prioritățile naționale de comunicare ale Reprezentanței Comisiei Europene o constituie educația.
Evenimentul conceput pentru a marca această zi – ”Ziua carierei” va avea loc joi, în intervalul orelor 10 – 15, la Biblioteca Județeană Vâlcea și are ca obiective facilitarea accesului tinerilor la informații specializate pe consilierea în carieră, precum și creşterea gradului de interes al tinerilor cu privire la activitățile rețelei Europe Direct și ale Reprezentanței Comisiei Europene în domeniul politicilor prioritare.
„This time it’s different” – un motto mai actual ca niciodată, mai ales pentru tinerii care se află în plin proces educațional. Pentru că, dacă instituțiile europene fac eforturi pentru elaborarea de politici și programe pentru aceștia, și ei trebuie să răspundă prin participarea la proiecte, traininguri, cursuri schimburi de experiență. ”Europa are nevoie mai mult ca niciodată de un leadership mai puternic”. Iar speranța se îndreaptă către tinerii capabili și competenți ai Europei.
Tinerii liceeni sau studenți interesați de tema propusă se pot adresa direct Centrului Europe Direct Vâlcea. Trainerul workshopului este Daniela Predișor, profesor, consilier școlar.