”ERASMUS+ – sesiune de scriere de proiecte pentru tineret!”

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de ”ERASMUS”… Numele programului vine de la filosoful, teologul si umanistul Erasmus din Rotterdam (1465-1536), care a călătorit în mai multe tări europene pentru a studia: a început cu Paris (Universitatea Catolică din Leuven), a continuat cu Italia (Universitatea din Torino) si Regatul Unit, la Cambridge (Colegiul Queens). Erasmus si-a donat averea Universitătii din Basel, Elvetia si este considerat precursorul granturilor de mobilitate.
Acum, de multiplele facilităti Erasmus pot beneficia peste patru milioane de europeni din aproximativ 4.500 institutii de învătământ superior din toată Europa, din 33 de tări participante si 169 de tări partenere ale programului. Este vorba despre studenti, profesori, voluntari, tineri profesionisti care se pot înscrie pentru studii, stagii de practică, schimburi de experientă si voluntariat în străinătate.
Si Centrul de Informare Europe Direct Vâlcea va sărbători această cifră… Deocamdată, printr-un curs de scriere de proiecte de tineret, eveniment care se va desfăsura între 17 si 19 februarie 2017, la Biblioteca Judeteană Vâlcea, în Sala ”Al treilea spatiu”, avându-l ca trainer pe Sergiu Mir, de la Asociatia de Tineret ”Youth on the move”. Cursul este destinat voluntarilor Centrului ED Valcea.
Dar vom continua si în 9 martie 2017, cu o întâlnire între studenti Erasmus…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *