Invitatie de presa – Lansarea Corpului european de solidaritate

Reprezentanța Comisiei Europene vă invită să participați la evenimentul de lansare, în România, a Corpului european de solidaritate.
Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a prezentat această inițiativă în discursul despre starea Uniunii Europene 2016, după cum urmează: “Comisia propune instituirea unui Corp european de solidaritate. Tinerii din întreaga Uniune își vor putea oferi sprijinul, pe bază de voluntariat, acolo unde este cea mai mare nevoie de ajutor, pentru a răspunde unor situații de criză, cum ar fi cea a refugiaților sau cutremurul care s-a produs recent în Italia. Îmi doresc ca acest Corp european de solidaritate să devină pe deplin operațional până la sfârșitul anului. De asemenea, aș vrea ca, până în 2020, din acest corp să facă parte 100.000 de tineri europeni. Prin înscrierea voluntară în Corpul european de solidaritate, acești tineri își vor putea dezvolta competențele și vor dobândi nu doar o experiență profesională, ci și una umană, care este de neprețuit.”
Vă așteptăm în data de 7 decembrie, începând cu orele 14.00, la Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, București).