Terra – singura noastră casă

”O uniune a energiei rezilientă și cu o politică privind schimbările climatice orientată spre viitor” constituie una dintre temele de dezbatere prioritare ale actualei Comisii Europene. Este și unul din subiectele pe care cetățenii vâlceni le-au ales pentru a-l discuta la Centrul EUROPE DIRECT în anul acesta. Așa că, orice nevoie locală de comunicare își va regăsi materializarea într-un eveniment dedicat.
Astfel, joi, 9 iunie 2016, cu începere de la ora 10, readucem în spațiul public ”schimbările climatice” și invităm pe cei interesați la o dezbatere în Al Treilea Spațiu din Biblioteca Județeană Vâlcea.
Invitata Centrului EUROPE DIRECT Vâlcea este doamna Felicia Ienculescu-Popovici, președintă a Asociației Greenitiative, organizație de mediu și dezvoltare durabilă care, de 9 ani, promovează prin proiecte de eco educație, green building & living și dezvoltare comunitară durabilă, trecerea la o societate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, pentru care considerentele de mediu sunt prioritare. A implementat proiectul “Platforma Şcoli verzi”, proiect ce vizează introducerea eco educaţiei în şcolile gimnaziale din România, cu scopul de a forma generaţiile schimbării.
Asociația a realizat, de asemenea, prima clădire zero-energie din comuna Mogoșoaia (zona metropolitană a Bucureștiului), implicând peste 50 studenţi de la Arhitectură, Urbanism, Peisagistică şi Construcţii, care au au învăţat practic ce înseamnă să realizeze o clădire adaptată la problemele generate de schimbarea climei, eficiență energetică și care produce energie, dar şi care încorporează materiale naturale, locale, reciclate sau reutilizate şi care include o seră și o grădină de permacultură pe acoperiș.
Deși evenimentul este deschis tuturor celor interesați, este bine de știut că prima oră este dedicată elevilor de gimnaziu, iar cea de-a doua elevilor de liceu.