Comisia a luat masuri de restrictionare a folosirii a 3 conservanti in produsele cosmetice

Consumatorii din România și din întreaga Uniune Europeană vor putea utiliza, în condiții de mai mare siguranță, anumite produse cosmetice, ca urmare a două noi măsuri de restricționare a folosirii conservanților în acestea. Măsurile au în vedere 2 conservanți din categoria parabenilor (propilparabenul și butilparabenul), precum și amestecul de metilcloroizotiazolinonă (și) metilizotiazolinonă (MCI/MI).
Decizia Comisiei vine în urma unei evaluări efectuate de Comitetul Științific Independent pentru Siguranța Consumatorilor (CSSC), un organism consultativ care realizează o evaluare atentă a riscurilor pe care le prezintă substanțele înainte de a recomanda restricționarea sau interzicerea acestora.
Conservanții sunt importanți în produsele cosmetice întrucât protejează consumatorii împotriva agenților patogeni nocivi care altfel ar invada cremele și alte produse pe care le folosesc zilnic oamenii. În lipsa conservanților, toate produsele cosmetice ar avea un termen de valabilitate foarte scurt și majoritatea ar trebui păstrate la frigider.
Mai multe detalii sunt disponibile în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/26092014_comisia_imbunatateste_siguranta_produselor_cosmetice_ro.htm