Comisia a propus un regulament nou privind productia si etichetarea produselor ecologice

Comisia Europeană a publicat o propunere pentru un regulament nou privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice. Preocupările consumatorilor și ale producătorilor se află la baza acestei noi propuneri, care vizează soluționarea neajunsurilor sistemului actual. Piața produselor ecologice a UE a crescut de patru ori în ultimii 10 ani, iar normele trebuie actualizate și adaptate astfel încât sectorul să se poată dezvolta în continuare și să poată răspunde provocărilor viitoare.
Potrivit studiului privind agricultura ecologică în UE, România se află printre statele membre care au cel mai mic procent (sub 1%) de suprafață utilizată pentru acest tip de agricultură din totalul suprafeței agricole utilizate, însă se află și printre cele în care suprafața fermelor ecologice (47 ha/fermă) depășește media europeană (34 ha/fermă). Studiul se găsește în pagina:
http://ec.europa.eu/agriculture/markets-and-prices/more-reports/pdf/organic-2013_en.pdf
Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/25032014_agricultura_ecologica_propunere_a_comisiei_pentru_o_cantitate_mai_mare_si_o_calitate_mai_buna_ro.htm