Comisia propune introducerea unei declaratii-standard pentru recuperarea TVA in toate statele membre UE

Comisia a propus o nouă declarație-standard de recuperare a TVA, care ar putea reduce costurile pentru întreprinderile din UE cu până la 15 miliarde de euro pe an. Obiectivul acestei inițiative este reducerea birocrației pentru întreprinderi, facilitarea respectării obligațiilor fiscale și ameliorarea eficienței administrațiilor fiscale din Uniune. Propunerea prevede un set uniform de cerințe pentru întreprinderi la depunerea declarațiilor de recuperare a TVA, indiferent de statul membru în care se face acest lucru. Declarația-standard de recuperare a TVA – care va înlocui declarațiile naționale de recuperare a TVA – va asigura necesitatea furnizării de către întreprinderi a acelorași informații de bază, în aceleași termene, pe întreg teritoriul UE. Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/23102013_simplificarea_procedurilor_pentru_intreprinderi_si_imbunatatirea_respectarii_obligatiilor_fiscale_ro.htm
Înregistrarea declarației de presă susținute de comisarul european pentru impozitare, uniune vamală, audit și luptă împotriva fraudei Algirdas ŠEMETA poate fi urmărită în pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I082819