Lansarea apelului de propuneri de proiecte FP7 pentru exercitiul 2013

Comisia Europeană a anunțat ultimul și cel mai amplu apel de propuneri de proiecte pentru cercetare în cadrul celui de-al 7-lea Program-Cadru (PC7) al său. În total, 8,1 miliarde EUR vor sprijini proiecte și idei care vor impulsiona competitivitatea Europei și vor aborda aspecte precum sănătatea umană, protecția mediului și găsirea de noi soluții pentru provocările din ce în ce mai mari legate de urbanizare și gestionarea deșeurilor. Finanțarea – care este deschisă organizațiilor și întreprinderilor din toate statele membre ale UE și țările partenere – reprezintă cea mai semnificativă parte din bugetul UE dedicat cercetării, propus pentru 2013, în valoare de 10,8 miliarde EUR. Acest anunț survine la doar câteva zile după ce liderii UE au subliniat importanța cercetării și a inovării în Pactul pentru creștere economică și locuri de muncă. Comunicatul de presă integral se găseşte în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/09072012_domeniul_cercetarii_inovarii_ro.htm
Înregistrarea conferinţei de presă susţinute de comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă Máire GEOGHEGAN-QUINN poate fi urmărită în pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=86808
Agenda evenimentului de lansare a apelului de propuneri în România, precum şi prezentările făcute în cadrul acestuia, sunt disponibile în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/agenda/03072012_proiecte_cercetare_inovare_ro.htm