In direct cu Europa

Sedinta plenara a Parlamentului European din luna martie va avea urmatoarea ordine de zi:
– Simplificarea procedurilor pentru succesiunile trans-nationale (are ca scop să evite disputele legale si procedurile lungi pentru stabilirea mostenitorilor în cazurile în care sunt aplicabile legislatii ale mai multor tări din UE.
– Diferenta de remunerare între bărbati si femei si cote de reprezentare în consilii de conducere si organisme politice (deputatii europeni sprijină legislatia pentru echilibrul între sexe în consiliile de administratie corporative, aspect întărit de Comisie prin deschiderea unei consultări publice pe 5 martie.)
– Islanda, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei si Bosnia si Hertegovina (dezbateri cu privire la progresele înregistrate de Islanda, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei si Bosnia si Hertegovina în ceea ce priveste aderarea la UE).
– Deputatii europeni examinează un site olandez discriminatoriu (drepturile fundamentale ale cetătenilor europeni si non-discriminarea, vor fi în centrul atentiei Parlamentului  într-o dezbatere provocată de lansarea unui website care invita cetătenii olandezi să posteze plângeri legate de cetăteni din Europa centrală si de est).
– Concluziile Consiliului European din 1-2 martie ( PE va avea dezbaterea prilejuită de Consiliul European de primăvară cu presedintele Consiliului, Herman Van Rompuy si presedintele Comisiei, José Manuel Barroso. Summit-ul din 1-2 martie a fost salutat de către Presedintele PE Martin Schulz ca fiind primul din ultimii doi ani care nu s-a concentrat exclusiv pe gestionarea situatiilor de criză.
Programul de vizionare a sectiunilor din sedintele Parlamentului European este urmatorul: marti, miecuri si joi (13-15 martie) intre orele 10.00 – 14.00, in holul Bibliotecii Judetene Valcea.