Dezbatere in Ramnicu-Valcea pe tema cadrului financiar multianual al Uniunii Europene

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează, împreună cu Centrul Europe Direct Vâlcea, vineri, 23 noiembrie 2012, la Râmnicu Vâlcea, între orele 10.30 si 14.00, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea (Strada Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea), evenimentul FORUM CETĂTENESC – „Cadrul Financiar Multianual 2014-2020: Un buget pentru o Uniune Europeană puternică”.
Evenimentul va consta în dezbateri cu cetătenii pe tema alocărilor bugetare pentru politicile europene în cadrul următorulului buget al Uniunii Europene în următorii sapte ani, la care vor lua cuvântul Marian Jean Marinescu, membru al Parlamentului European, Aurelian Dochia, analist economic, Dan Suciu, realizator Money.ro TV. Domnul Marian Jean Marinescu va prezenta pozitia Parlamentului European în aceasta privintă precum si prioritătile României în legatură cu viitorul cadru financiar multianual.
Conf. Univ. Dr. Pănoiu Laura, prodecan al Facultătii de Management si Marketing în Afaceri Economice si coordonator Erasmus în cadrul Universitătii Constantin Brâncoveanu, va vorbi despre programul Erasmus si despre bugetul alocat acestuia pentru următorii sapte ani. Dezbaterea va fi moderată de Daniel Apostol, director executiv la Money.ro TV.
La Forumul Cetătenesc vor participa, printre altii, reprezentanti ai mediului academic, ai mediului institutional, oameni de afaceri si presă, precum si cetătenii interesati de acest subiect.
Forumurile Cetăţeneşti reprezintă un cadru de dezbateri cu cetătenii Uniunii Europene privind politicile europene comune si temele care tin de viitorul Uniunii Europene. Obiectivul lor este de a asigura un dialog şi o dezbatere permanente cu cetăţenii şi de a dezvolta canale de comunicare directă, în special la nivel local. De asemenea, aceste forumuri sunt menite să faciliteze interacţiunea dintre autorităţile locale, naţionale si europene. Din septembrie 2006, Forumurile Cetăţeneşti au devenit un instrument permanent al comunicării descentralizate a Parlamentului European.
Biroul de Informare al Parlamentului European în România informează cetăţenii români cu privire la deciziile politice ale Parlamentului European, rolul de co-decident al Parlamentului European împreună cu Consiliul si oferă o platformă de comunicare pentru Membrii Parlamentului European în România.
Centrul de informare Europe Direct oferă servicii de informare ajustate la nevoile locale, se implică în actiuni de comunicare si sunt partenerii locali pentru activitătile de comunicare ale Reprezentantei Comisiei Europene în România. ED Vâlcea are un rol proactiv în stimularea dezbaterilor si dialogului cu publicul general, fiind un punct de prim contact cu informaţia europeană pentru publicul local.
PENTRU INFORMAŢII SUPLIMENTARE, VĂ RUGĂM CONTACTAŢI:
Cristina Cristoloveanu
Biroul de Informare al Parlamentului European în România
Email: epbucarest@europarl.europa.eu
Tel: +40 21 405 0880