Cetătenie activă si democratie. Concepte, evolutie, consecinte

Cetătenii se află în centrul procesului de democratizare si dezvoltare a unui stat, inclusiv în România. Sau ar trebui să fie. Prin evenimentul din 27 octombrie, Centrul EUROPE DIRECT Vâlcea propune vâlcenilor – în special reprezentantilor societătii civile – să aducă în atentie nevoia de implicare activă în societate, constientizarea si exercitarea drepturilor cetătenesti ce le sunt garantate prin lege si exercitarea lor în limitele si spiritul acesteia.
Evenimentul promovează cea de-a zecea prioritate a Comisiei Juncker denumită ”O Uniune a schibătilor democratice”. Comisia si-a propus o serie de obiective care să vină în sprijinul unei mai bune relatii între institutiile UE si cetătenii săi. Care sunt acestea, ce înseamnă cetătenie activă, evolutie si consecinte, sunt câteva dintre temele de dezbatere la care sunt invitati cei interesati.
Întâlnirea va avea joi, 27 octombrie 2016, de la ora 14, la Sala Al Treilea Spatiu, etaj I din Biblioteca Judeteană Vâlcea. Trainer va fi Alina Nicola, specialist în activitatea de advocacy.