EUROPE DIRECT Valcea Summer School

Din 2008, de când funcționează Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea, elevii de liceu din județul Vâlcea au posibilitatea de a participa la Școala de vară ED pe teme europene, de comunicare sau liedership.
Ediția din anul acesta se desfășoară în prima săptămână a lunii august, între 4 și 7 august, începând cu ora 10,00, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea, având ca temă ”Comunicarea din OFF în ON”. Printre subiectele ce vor fi abordate: media, cine comunică pentru cine, structura articolelor, de câte tipuri sunt textele pe care le citim, ce publicaţii citim, împărţirea quality/tabloid, cum să ne comportăm pe internet, cum scriem mail-uri astfel încât să comunicăm ce trebuie, cum ne promovăm ce ştim, imaginea noastră în social media, cum ne facem un CV, un blog sau un site, ce oameni au reuşit să îşi construiască o imagine bună pe internet, comunicarea în orice profesie – de ce e importantă comunicarea în orice domeniu am lucra? ce profesii în comunicare putem alege?
Trainerul actualei ediții este domnișoara Anca Țenea, fost voluntar al Centrului Europe Direct Vâlcea, acum editor la revista GQ România, editor online, master la Centrul de Excelența în Studiul Imaginii, specializarea Spectacol, Multimedia, Societate, Licența la Facultatea de Jurnalism și Studiile Comunicării, student Erasmus în studii media la Universitatea Masaryk.