Campanie de promovare in randul femeilor a unei cariere in domeniul tehnologiilor digitale

Economia digitală a Europei și sectorul aplicațiilor se află în plină expansiune. Dar unde sunt femeile? Mai jos sunt câteva date referitoare la femeile implicate  în economia digitală:
• Numai 9 din 100 de dezvoltatori europeni de aplicații sunt femei.
• Numai 19% dintre directorii din domeniul TIC sunt femei (în alte sectoare de servicii prezența femeilor în posturi de conducere este de 45%).
• Numai 19% dintre întreprinzătorii din domeniul TIC sunt femei (în alte sectoare de servicii prezența femeilor este de 54% în rândul întreprinzătorilor). Forța de muncă feminină în domeniul TIC este mai mică cu 30%.
• Numărul total de absolvente de studii informatice este în scădere (3% absolvenți femei față de 10% absolvenți bărbați).
Comisia Europeană a lansat joi, 6 martie, o campanie pentru a identifica și celebra modelele de urmat, care să încurajeze tinerele femei și fetele să studieze și să urmeze o carieră în domeniul TIC. Comisia invită femeile (și bărbații!) să realizeze un material video și să își împărtășească propria poveste de succes în domeniul digital prin care să inspire fetele și femeile să se gândească la tehnologie.
Pentru a vă alătura acestei campanii, puteți face un scurt film cu povestea dumneavoastră despre viața în sectorul digital, pe care să îl încărcați apoi pe pagina de Facebook Every Girl Digital.
Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/06032014_femei_in_economia_digitala_ro.htm