Parteneriate de comunicare, marca EUROPE DIRECT!

Pentru jurnaliștii din presa locală din 6 orașe din România, prin Centrele Europe Direct Bistrița, Cluj, Maramureș, Oradea, Sudul Olteniei și Vâlcea, la Călimănești, s-au desfășurat atelierele #NextMediaUE. Prima secțiune – despre bursele JTI pentru ziariști – a fost susținută de Ana-Maria Cîrstea, corespondent Radio. În cuvinte calde și cu generozitate, aceasta a povestit experiența ei de bursier JTI, îndemnându-și colegii să aplice în viitor.

32 de ziariști activi, blogeri, studenți și masteranzi la Jurnalism din Bistrița-Năsăud, Cluj, Oradea, Maramureș, Craiova (Sudul Olteniei) și Vâlcea au discutat despre noi competențe în media, despre “Narativele dezinformării. Instrumente de combatere, evoluția fenomenului și analize punctuale” cu Mihai Rădulescu, jurnalist senior.

Ultima zi a fost dedicată Rețelelor UE de la nivel local, cu exemple de bune practici de la Vâlcea (mulțumim reprezentantei Eurodesk) și o sesiune de informare despre Legea europeană privind libertatea presei și noile oportunități pentru media – EUROPE DIRECT Cluj.