Cu bucurie, azi, la Călimănești, despre campania ”Europa în regiunea mea – Sud-Vest Oltenia”

”Europa în regiunea mea” este:
* O inițiativă de comunicare instituțională, menită să aducă în prim-plan acțiunile Uniunii Europene derulate în cadrul unor regiuni ale țărilor membre;
* Este un instrument de dialog cu cetățenii, o relație între oameni și locuri, prin exemple concrete despre eforturile de cofinanțare oferite de către UE în beneficiul comunităților lor. (De menționat că Eurobarometrul Flash din octombrie 2021 arăta că 31% dintre europeni nu știu că UE cofinanțează proiecte în orașul lor).
* Este o oportunitate de a pune un accent și a acorda atenție școlilor și implicit elevilor, prin crearea de experiențe de învățare de standarde înalte, dându-le șansa tinerilor de a alege să rămână și să-și proiecteze o viață bună aici, în Vâlcea, în Oltenia.
La nivelul întregii Uniuni Europene, Campania s-a desfășurat și încă se desfășoară din 2018 în 65 de regiuni din 12 state, printre care și România. Sud-Vest Oltenia este a patra regiune din România care participă la această campanie.
Astăzi, la Călimănești, ne-am aflat la debutul Campaniei Regionale de informare a publicului din Sud-Vestul Olteniei, dezvoltată de Departamentul pentru Politică Urbană și Regională (DG REGIO) al Comisiei Europene și ADR Sud-Vest Oltenia.
Iată locurile și proiectele promovate printr-o astfel de campanie în Regiunea Sud-Vest Oltenia în perioada 26 aprilie-26 mai 2023:
Școala gimnazială Jiblea Veche și Grădinița cu program prelungit nr. 1 din Călimănești (măsuri de eficientizare energetică)
Modernizarea străzilor și măsuri de eficientizare energetică (iluminat public) în stațiunea Călimănești-Căciulata
”Creștem cu energie oltenească!”
Orașul Călimănești se transformă, devenind un exemplu viu al unui mod de viață sustenabil. Condițiile de studiu mai bune, economia de energie din instituțiile de învățământ și iluminatul public, precum și reabilitarea rețelei de drumuri creează oportunități de educație mai bune pentru tânăra generație și îmbunătățesc viața întregii comunități. Regiunea Sud-Vest Oltenia se dezvoltă și evoluează spre un viitor sustenabil, cu sprijinul Uniunii Europene.