”În Săptămâna verde, despre… Europa verde și schimbări climatice”

Pentru că de curând a fost Ziua Mondială a Pământului și Europa își propune să devină primul continent neutru climatic până în anul 2050, astăzi, 24 aprilie 2023, de la ora 10.00, sub genericul ”It’s time for Europe”, Centrul EUROPE DIRECT Vâlcea – Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” – a organizat o întâlnire cu tema: ”În Săptămâna verde, despre… Europa verde și schimbări climatice”.

Au participat  elevii clasei a X-a B, de la Liceul Sanitar ”Antim Ivireanu”, însoțiți de prof. Ileana Marica și prof. diriginte Tatiana Tudora.

Tinerii au contribuit activ la discuții, s-au implicat, au lucrat în echipe și au descris activități pe care le pot face pentru a proteja planeta, liderii voluntari ai echipelor prezentând tuturor colegilor rezultatele.

De asemenea, elevii au urmărit o prezentare despre ”Zece lucruri pe care le pot face pentru a proteja mediul înconjurător” și un film despre schimbările climatice.

Este timpul să nu uităm ce spunea Camil Petrescu: ”Când ai ieșit din pământ, nu trebuie să te întorci împotriva pământului!”