Caravana #EUpeDrum a ajuns la Bacău

 

În perioada 6-7 februarie, în cadrul programului #EUpeDrum, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, s-a aflat într-o vizită oficială în județul Bacău.

Șefa Reprezentanței a avut întrevederi cu Primarul Municipiului Bacău, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și Prefectul Județului Bacău, Lucian Gabriel Bogdănel. Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de actualitate europeană, inclusiv stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană. Cu această ocazie a fost vizitat și Spitalul Județean de Urgență, în cadrul căruia funcționează un heliport realizat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene.

Programul vizitei a mai inclus întâlniri cu conducerea Universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, precum și discuții cu studenții și elevii de la Colegiul Național „Ferdinand I”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău. Temele abordate au variat de la știrile false și dezinformarea la resursele educaționale puse la dispoziție de către Uniunea Europeană.

Mai multe informații:

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/caravana-eupedrum-ajuns-la-bacau-2023-02-07_ro