Provocare, provocare! – ”Stă în puterea ta să schimbi ceva”!

Așa se numește ”pachetul” nostru de activități (cursuri și reprezentații) de teatru-forum pe care le-am făcut și le vom face și anul acesta împreună cu ”actorii”-voluntari. După câteva workshopuri necesare, piesa a prins contur și ar fi trebuit să ne vedem fizic la câteva reprezentații. Pentru că nu putem face acest lucru, deocamdată, am înregistrat piesa și o postăm aici.
Teatru forum, așa cum spune și numele, este o formă de teatru ce dă posibilitatea la interacţiune și dezbatere, un instrument de intervenţie socială. Piesa de teatru se petrece, până la un punct, ca orice piesă. Atributul distinct de „forum” creează o nouă modalitate de expresie și de interacţiune cu publicul astfel încât un grup de oameni schimbă idei şi opinii, caută împreună soluţii sau modele de acţiune potrivite cu situaţia în care sunt implicaţi.
Teatrul-forum dă posibilitatea celor care participă la el să observe finalul din afară, să urmărească, la fel ca martorul ascuns după perdea, situaţia tragică şi să înţeleagă unde pot duce ignoranţa, nepăsarea, etichetarea sau discriminarea. Astfel, la finalul primei reprezentatii, el ar putea spune: „STOP! Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat aici! Dacă s-ar fi intervenit mai devreme nu s-ar fi ajuns în situaţia asta! Dacă am putea întoarce timpul…”
Ei, bine, iată PROVOCAREA!
Tinerii vâlceni sunt invitați să rescrie scenariul, astfel încât finalul ar putea căpăta alte sensuri. Și pentru asta ne pregătim de niște premii drăguțe, ca de obicei!
Scrie-ne ”soluția” ta la problema generată în piesa noastră (după ce vizualizezi filmul cu înregistrarea) și trimite-o pe mail la bibliotecavl_cic@yahoo.com până la data de 10 mai 2021. Jurizarea va fi realizată chiar de actorii din piesă, iar anunțarea câștigătorilor va fi comunicată tot pe pagina noastră de social-media.
Partener media – Televiziunea VTV.
Piesa de teatru forum o puteti vedea pe pagina de facebook ED
https://www.facebook.com/europedirectvl