Omagiu adus jurnaliștilor care dau dovadă de curaj: Depuneți-vă până la 19 aprilie candidatura pentru a obține Premiul pentru Jurnalism „Lorenzo Natali”, ediția 2021

Începând de ieri, 1 martie, vă puteți depune candidatura pentru a obține unul dintre cele mai importante premii pentru jurnalism din lume ‒ Premiul „Lorenzo Natali”. Sub egida Comisiei Europene, premiul îi omagiază pe jurnaliștii din întreaga lume pentru reportajele lor curajoase și pentru poveștile lor despre oameni și despre planetă, care scot la iveală unele dintre cele mai mari provocări ale zilelor noastre și prezintă soluții inspirate pentru a le contracara. Data-limită pentru înscriere este 19 aprilie 2021. Câștigătorii vor primi un premiu de 10 000 EUR.

Cine poate candida?

Dacă sunteți jurnalist, puteți depune o singură candidatură în una dintre aceste trei categorii:

  • Marele Premiu: pentru reportaje publicate de o instituție media cu sediul în una dintre țările partenere ale Uniunii Europene.
  • Premiul Europa: pentru reportaje publicate de o instituție de presă cu sediul în Uniunea Europeană.
  • Premiul pentru cel mai bun reportaj al unui tânăr jurnalist: pentru reportaje realizate de jurnaliști cu vârsta sub 30 de ani, publicate de o instituție media cu sediul în Uniunea Europeană sau în una dintre țările sale partenere.

Cum îmi pot depune candidatura?

Vă puteți depune candidatura online. Perioada de înscriere :1 martie 19 aprilie 2021, ora 23:59, ora Europei Centrale (CET).

Mai multe informații:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/ip_21_801