Ziua Europeană a Limbilor – la ED Vâlcea

 

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene, după ce Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat această inițiativă de a celebra bogăția lingvistică a Europei.

 

Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea va sărbători această zi, împreună cu voluntarii și persoanele care vor participa la cursurile de limba engleza si germana, miercuri, 26 septembrie 2018, de la ora 14.00, la sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea.

 

Este o ocazie de a reaminti varietatea limbilor vorbite în Europa, de a promova diversitatea culturală și lingvistică si de a încuraja învățarea limbilor străine la orice vârstă.

 

In cadrul evenimentului, Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea va promova si doua concursuri: unul organizat de Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene si celalalt de Consiliul Europei și Centrul European pentru Limbi Moderne.

 

Participarea la acest eveniment presupune acordul de a fi filmat/ă și fotografiat/ă si acordul pentru utilizarea si prelucrarea datelor cu caracter personal in conformitate cu prevederile Regulamentului European nr. 679/2016.