Atelierul EUROPA

Atelierul EUROPA are loc in perioada 2 – 12 iulie 2018, intre orele 10.00 – 12.00, la Centrul de Informare EUROPE DIRECT Valcea din Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul” Valcea – Sala de Seminarii ED – parter.

In prima zi, tinerii prezenti au invatat mai multe lucruri despre Uniunea Europeana: etape, tari, simboluri, curiozitati.

In a doua zi de atelier, invitatii Centrului de Informare – Andreea Barbu si Victor Dimitriu – fosti voluntari ED – au prezentat cateva oportunitati de studiu in România si Olanda.

In ziua a treia, copiii au invatat cum sa protejeze mai bine mediul inconjurator, sa recicleze, sa economiseasca energia, sa refoloseasca anumite lucruri din gospodarie. Au invatat sa se implice mai mult pentru ca schimbările climatice ne afectează pe toti.

In ziua a patra, tinerii prezenti la Atelierul EUROPA au aflat care sunt drepturile si obligatiile cetatenilor europeni, limbile oficiale ale UE, au invatat despre personalitati care s-au nascut si au trait in Uniunea Europeana si despre drepturile copiilor.

Scopul atelierului: ocuparea intr-un mod cat mai util, placut si instructiv a timpului din vacanta de vara a tinerilor prin activitati educative extrascolare, prin activitati specifice informarii si comunicarii europene.