Eveniment de comunicare europeană la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” – ”Rolul României în institutiile europene”

Vineri, 20 ianuarie, de la ora 10,00, la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” a avut loc o masă rotundă, intitulată ”Rolul României în institutiile europene”. A fost un dialog cu studentii pe teme europene, în principal despre rolul pe care România îl va juca în 2019. A fost si o ocazie de a vorbi despre prioritătile de comunicare ale actualei Comisii Europene, precum si prezentarea calendarului de activităti al ED Vâlcea la care pot participa si studentii Universitătii.
Reamintim că în 2019 România va detine presedintia Consiliului UE, alături de Finlanda si Croatia. Va fi o sarcină dificilă, având în vedere chestiunea Brexit si perioada negocierilor privind următorul exercitiu financiar al Uniunii după anul 2020. Este o bună oportunitate ca tara noastră să devină mai vizibilă în Europa, să-si facă cunoscută viziunea asupra evolutiilor europene, într-un context provocator.
În tara noastră, se vor organiza reuniuni informale, la nivel de ministri, directori generali, experti, ca publicul si cetătenii să înteleagă pozitiile statelor membre.