PRIORITATILE COMISIEI JUNCKER – Prioritatea 7: Un spatiu al justitei si al drepturilor fundamentale bazat pe incredere reciproca

„UE nu este doar o piata comuna pentru bunuri si servicii. Ea se bazeaza pe respectarea drepturilor omului si pe valori precum demnitatea umana, libertatea, democratia, egalitatea, statul de drept. Comisia nu va pierde din vedere aceste valori in eforturile sale de a combate terorismul, traficul de persoane, contrabanda si criminalitatea informatica. Dintre obiective amintim: • sa ajute cetatenii si intreprinderile din UE sa isi apere drepturile in afara tarii lor de origine, prin imbunatatirea recunoasterii reciproce a hotararilor pronuntate de instantele judecatoresti de pe intreg teritoriul UE; • sa combata coruptia si criminalitatea organizata: traficul de fiinte umane, introducerea ilegala de imigranti si criminalitatea informatica etc”.
Extras din brosura „Zece prioritati pentru Europa”, care face parte din seria „Sa intelegem politicile Uniunii Europene”.
Mai multe:
https://bookshop.europa.eu/ro/zece-priorit-i-pentru-europa-pbNA0115476/?CatalogCategoryID=sciep2OwkgkAAAE.xjhtLxJz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *