Filmul „Atât de departe, atât de aproape”

Aseara, Centrul EUROPE DIRECT Vâlcea a continuat vizionarea filmelor documentare KineDok la Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul”.
24 de persoane au urmărit fimul „Atât de departe, atât de aproape”, un documentar neobisnuit despre atmosfera din familiile cu copii cu autism, care a dezvăluit provocarea de zi cu zi a traiului alaturi de acestia.
Invitata Centrului EUROPE DIRECT a fost doamna Anamaria Popescu, sef Centru Mara. Aceasta le-a vorbit celor prezenti despre numarul in crestere al persoanelor cu autism, despre Ziua Internaţionala a Constientizarii Autismului – 2 aprilie, cand la invel international se organizeaza numeroase campanii de informare si constientizare, despre „avantajele si utilitatea terapiei aba”. De asemenea, oaspetele nostru, Anamaria Popescu, ne-a povestit despre Centrul Mara si munca persoanelor care lucreaza acolo, care implică mult suflet si emotie.
O voluntară ED ne-a declarat: „Documentarul din seara acesta a reprezentat un studiu de caz în legătură cu autismul si copiii cu autism. Ei au o problema în legătură cu comunicarea. Am fost foarte impresionată”.
La vizionare au participat si mame ale unor micuti cu autism. Iata parerea uneia dintre acestea: „Fiind o mamică cu un copil in varsta de 5 ani si vazand ce se poate intampla in viitor, pot să afirm că a fost un film emotionant, care ne deschide ochii si ne tine cu picioarele pe pamant, realizand că e foarte mult de munca cu acesti copii.”
A fost o seara emotionantă, un dialogul edificator cu voluntarii, o discutie constructiva cu mamicile copiilor afectati de autism.
Proiectia a facut parte din programul KineDok, implementat de Asociatia One World România cu sprijinul Programului Creative Europe Media si Centrul National al Cinematografiei.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *