Starea Uniunii 2016

Miercuri, 14 septembrie 2016, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susține discursul său privind starea Uniunii în fața Parlamentului European.
Începând cu ora 9:00 (ora României), președintele Juncker va face un bilanț al realizărilor din cursul ultimului an și va prezenta prioritățile pentru anul următor. Președintele va schița, de asemenea, modul în care Comisia va aborda cele mai presante provocări cu care se confruntă UE.
Discursul va fi urmat de o dezbatere cu deputații europeni și de observațiile finale ale președintelui Juncker. El reprezintă, în același timp, contribuția Comisiei Europene la reuniunea informală a celor 27 de șefi de stat sau de guvern, care va avea loc la Bratislava, la 16 septembrie 2016. Discursul privind starea Uniunii Europene marchează începutul unui dialog cu Parlamentul și Consiliul în vederea pregătirii programului de lucru al Comisiei pentru 2017, etapă prevăzută de Tratatul de la Lisabona.
http://ec.europa.eu/priorities/state-union-2016_ro?pk_campaign=soteurep&pk_source=facebook&pk_medium=social&pk_keyword=RO