Premiul european pentru orașe accesibile!

Comisia Europeană a lansat competiția pentru Access City Award 2017 – premiul european pentru orașele care sunt accesibile persoanelor cu dizabilități și persoanelor vârstnice. Orașele europene cu peste 50.000 de locuitori sunt invitate să își depună candidaturile până pe 8 septembrie 2016, ora 24:00 (ora Bruxelles-ului).
Anul acesta, premiile vor fi acordate unui număr de cinci orașe europene, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 29 noiembrie 2016, la Bruxelles, cu ocazia conferinței anuale „Ziua europeană a persoanelor cu dizabilități”. Orașele câștigătoare vor fi premiate pentru eforturile depuse de acestea în vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilități și persoanelor vârstnice la spațiile publice și private, cum ar fi locuințele, spațiile de joacă pentru copii, mediile de lucru, transportul public și tehnologiile comunicațiilor. Access City Award este organizat de către Comisia Europeană împreună cu Forumul european al persoanelor cu handicap.
Candidaturile trebuie depuse prin completarea și trimiterea formularului de înscriere online (în limba engleză, franceză sau germană) până la data de 8 septembrie 2016, cel târziu. O notă orientativă și regulile de participare sunt disponibile în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, aici:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=ro&catId=88&eventsId=1113