Europa ta… de la sate si orase

Centrul de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea adresează vâlcenilor invitatia de sărbători împreună ZIUA EUROPEI. Si vom începe din 8 mai… la Memorialul Bălcescu. Acolo, în satul revolutionarului român de talie europeană, Nicolae Bălcescu, se vor auzi acordurile muzicii de pian, în interpretarea micilor artisti ai Asociatiei Pianoforte, si acorduri de chitară în interpretarea unor tineri de gimnaziu de la Scoala Rotărăsti din localitatea gazdă.
Programul va continua a doua zi, 9 mai, la oras de data asta, mai exact în Biblioteca Judeteană Vâlcea, structura gazdă a Centrului ED.
De la ora 10,00, cei care vor intra în Bibliotecă vor fi invitati să facă un TUR AL EUROPEI după care vor gusta din prăjiturile pregătite de cofetăriile vâlcene pentru EUROPA DULCE. Nici cei mai mici nu sunt uitati… Pentru ei, voluntarii Centrului ED pregătesc o CĂLĂTORIE PRIN EUROPA… din Bibliotecă, un eveniment gen ”treasure hunt”, de la ora 11,30.
Organizatiile neguvernamentale vâlcene au si ele posibilitatea de a se face vizibile publicului. De la ora 12,00 se pot promova la TÂRGUL ONG-urilor. Sunt asteptate mai ales acele organizatii care intentionează să recruteze voluntari, tocmai va fi Săptămâna voluntariatului!
Liceenii pasionati de cultură generală, vorbit în public si experiente noi pot să se înscrie la un concurs-dezbatere pe teme de educatie – ca temă natională de comunicare – FRUMUSETEA MINTII TALE, de la ora 14, la Al treilea spatiu. Iar ultimul eveniment este dedicat tuturor celor cu spirit european, care iubesc Europa, cu bune sau mai putin bune, care voluntariază si care iubesc sau dansul. Spectacolul TALENTE DE VOLUNTAR va începe la ora 16,00.
Sperând că programul să fie pe gustul tuturor, vă asteptăm să sărbătorim împreună!