Ce pot face EU?

Schimbările climatice reprezintă o provocare globală care presupune o abordare responsabilă şi întreprinderea de acţiuni concrete la nivel internaţional, regional, naţional şi local.
Uniunea Europeană şi-a asumat rolul de lider global în combaterea schimbărilor climatice, angajându-se unilateral să reducă, până în anul 2020, la nivel comunitar, emisiile de gaze cu efect de seră cu 20% faţă de nivelul înregistrat în anul 1990.
La 12 decembrie 2015, 195 state participante la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor au adoptat Acordul de la Paris. Din perspectiva României, Acordul încheiat transmite un semnal clar investitorilor, mediului de afaceri si factorilor de decizie fiind primul instrument multilateral obligatoriu din punct de vedere juridic si cu participare universală în domeniul schimbărilor climatice.
Dar ce poate face fiecare dintre noi pentru asta? Ce pot face cei tineri? Pentru mediu, pentru natură, pentru pădure… La aceste întrebări vor încerca să-si dea un răspuns voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Vâlcea, alături de reprezentantii Directiei Silvice Vâlcea, prin evenimentul pe care îl organizează luni, 11 aprilie, de la ora 11, în ”Al treilea spatiu” din Biblioteca Judeteană Vâlcea, structura gazdă a ED.