EUROPE DIRECT Summer School 2015

Încă din primul an de funcționare al Centrului EUROPE DIRECT Vâlcea – 2008, în planul său de acțiuni de comunicare s-au regăsit evenimente concepute pentru a sprijini tinerii din comunitate în procesul lor educativ extrașcolar.
Actuala ediție a Școlii de vară EUROPE DIRECT Vâlcea, cea de-a opta, se va desfășura între 3 și 7 august 2015, la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea, structura gazdă a Centrului de Informare.
Tema cursului de anul acesta este ”Antreprenoriatul, de la idee la oportunități de afaceri”, obiectivul nostru fiind promovarea spiritului antreprenorial. Cursul se adresează tinerilor vâlceni, fie că sunt elevi de liceu în anii terminali, fie că sunt studenți sau care au terminat studiile universitare dar sunt interesați în a-și crea propriul loc de muncă sau doritori de a-și descoperi și dezvolta abilitățile antreprenoriale prin implicare proprie în exerciții practice.
Programul este de trei ore pe zi, în intervalul 10 și 13. Printre subiectele ce vor fi abordate: Europa 2020 și Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, clarificări conceptuale privind antreprenoriatul, abilitățile de care trebuie să dispună cel ce dorește să-și facă propria afacere, primul job – prima afacere, posibile surse de finanțare, realizarea unui plan de afaceri. În prima și ultima zi, participanții se vor întâlni cu manageri de vârste diferite, precum și tineri care și-au testat abilitățile de antreprenoriat.
Înscrierile se fac până vineri, 31 iulie prin mail la bibliotecavl_cic@yahoo.com sau telefon 0350 424540.