Ca să fii competitiv, trebuie să fii creativ

Sub acest titlu, timp de două luni – februarie si martie – 15 tineri liceeni vor descoperi secretele fabricării unor albume – hand made – din hârtie reciclabilă. Ca finalitate practică, vor fi realizate 10 albume în care se vor pune fotografii ce reprezintă aspecte din activitatea de voluntariat si informare europeană.
Cursurile practice se vor desfăsura în sala de seminarii a Centrului EUROPE DIRECT din Biblioteca Judeteană Vâlcea, în fiecare zi de vineri de la ora 14 la 16, începând din data de 6 februarie. Evenimentul se realizează în parteneriat cu Palatul Copiilor Municipiul Rm. Vâlcea, traineri fiind prof. Ruxandra Deaconu si Ioana Giorgiana Ciocănel, artist plastic.
Prin acest tip de eveniment ne-am propus informarea tinerilor participanti despre provocările la care trebuie să răspundă astăzi Europa – în domeniul energiei, mediului, inovării si competitivitătii, dar si despre oportunitătile exceptionale pe care le au tinerii prin programele UE destinate lor.
Obiectivul nostru este de a familiariza si de a-i face pe tineri să înteleagă conceptele cu care operează strategiile de dezvoltare ale Europei – inovare si competitivitate – prin activităti practice care să le dezvolte interesul pentru domeniul antreprenorial, de dezvoltare de noi locuri de muncă, ca finalitate.
Competitivitatea este un concept comparativ care măsoară capacitatea si performanta unei firme / economii de a vinde si furniza bunuri si servicii pe o anumită piată.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *