Studiile arata ca serviciile in banda larga sunt disponibile in conditii inegale pe teritoriul UE

Conform datelor publicate de Comisia Europeană, cei 400 de milioane de utilizatori de internet din Europa se confruntă cu o loterie geografică în ceea ce privește prețul, viteza și diversitatea ofertelor de servicii în bandă largă. Cele patru studii date publicității arată că nu există practic niciun model și nicio coerență între piețele de servicii în bandă largă din interiorul UE. Consumatorii sunt, de asemenea, derutați în fața informațiilor divergente furnizate de operatori, ceea ce le limitează capacitatea de a alege oferta cea mai bine adaptată necesităților lor.
Potrivit datelor dintr-unul dintre aceste studii, respectiv studiul Eurobarometru pe tema pieței de comunicații telefonice și electronice, în România doar 94% dintre cetățeni dispun de o formă de acces la serviciile de telecomunicații (față de 98% media europeană și 100% în 10 state membre), în timp ce doar 88% dispun de un telefon mobil personal (comparativ cu o medie europeană de 92%). Studiul integral este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_414_en.pdf
Comunicatul de presă pe tema acestor studii se găsește în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/25032014_consumatorii_sufera_din_cauza_loteriei_geografice_existente_in_domeniul_comunicatiilor_in_banda_larga_ro.htm