Comunicare CE referitoare la domeniile in care statele membre trebuie sa-si intensifice actiunile de prevenire a tuturor formelor de extremism

Activitățile teroriste și extremiste violente au evoluat și reprezintă o amenințare gravă și în creștere pe teritoriul UE. Cei implicați în aceste activități sunt nu numai grupuri organizate, ci și, tot mai adesea, grupuri mai mici sau persoane izolate, cu motivații foarte diferite. Utilizarea unor instrumente online în scopul recrutării și al propagandei este în creștere, făcând ca acțiunile violente să fie mai greu de prevăzut și de detectat. În plus, un număr în creștere de europeni călătoresc în străinătate pentru a se antrena și a lupta în zone de conflict, radicalizându-se în cursul acestui proces, iar la întoarcere ei ar putea constitui o amenințare pentru securitatea noastră, a tuturor.
Comisia Europeană a adoptat o comunicare identificând 10 domenii în care este necesar ca statele membre și UE să își intensifice acțiunea pentru a preveni toate tipurile de extremism care conduc la violență, indiferent de entitatea care le inspiră. Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/15012014_consolidarea_reactiei_ue_la_radicalizare_si_extremism_violent_ro.htm
Înregistrarea conferinței de presă susținute de comisarul european pentru afaceri interne Cecilia MALMSTRÖM poate fi urmărită în pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I085401
 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *