Publicarea listei proiectelor de interes comun (PIC) din domeniul energiei

O infrastructură modernă cu interconectări adecvate și rețele fiabile este esențială pentru a realiza o piață integrată a energiei în care consumatorii să beneficieze de cea mai bună valoare pentru banii pe care îi plătesc. Luni, 14 octombrie, Comisia Europeană a adoptat o listă de aproximativ 250 de proiecte-cheie de infrastructuri energetice. Aceste „proiecte de interes comun” (PIC) vor beneficia de proceduri accelerate de acordare a licențelor și de condiții de reglementare îmbunătățite și pot avea acces la sprijin financiar prin intermediul mecanismului Conectarea Europei. În cadrul acestui mecanism a fost alocat un buget de 5,85 de miliarde de euro pentru infrastructurile energetice transeuropene în perioada 2014-2020.
Șapte dintre proiectele avute în vedere sunt în România, 2 axându-se pe rețelele de distribuție a electricității, iar restul pe cele de transport al gazului natural.
Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/14102013_lista_proiecte_infrastructura_eligibile_pentru_finantare_europeana_ro.htm
Înregistrarea conferinței de presă susținute de comisarul european pentru energie Günther OETTINGER poate fi urmărită în pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I082522
Înregistrarea sesiunii de întrebări și răspunsuri pe această temă este disponibilă în pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I082523