Comisia face primii pasi pentru dezvoltarea politicii UE in domeniul combaterii schimbarilor climatice si al energiei pentru orizont 2030

Comisia Europeană a făcut primul pas spre dezvoltarea unui cadru de politică UE pentru 2030 în domeniul combaterii schimbărilor climatice și al energiei. Comisia a adoptat o Carte Verde care lansează o consultare publică privind conținutul acestui cadru. De asemenea, Comisia a publicat o comunicare consultativă privind viitorul captării și stocării dioxidului de carbon (CSC) în Europa, scopul fiind inițierea unei dezbateri privind opțiunile disponibile pentru asigurarea dezvoltării oportune a acestei tehnologii. În sfârșit, Comisia a adoptat un raport de evaluare a progresului statelor membre spre îndeplinirea obiectivelor lor pentru 2020 privind energia din surse regenerabile, precum și rapoarte privind sustenabilitatea biocombustibililor și a biolichidelor consumate în UE. Comunicatul de presă integral este disponibil în pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/27032013_2030_clima_energia_ro.htm
Înregistrarea conferinței de presă comune susținute de comisarul european pentru combaterea schimbărilor climatice Connie HEDEGAARD și de comisarul european pentru energie Günther OETTINGER poate fi urmărită în pagina:
http://ec.europa.eu/avservices/player/streaming.cfm?type=ebsvod&sid=226543