Pentru voi, dragi valceni!

In calitatea voastra de cetateni europeni, in anul 2013 puteti participa la o serie de evenimente de comunicare care vi se adreseaza. Unele le putem crea impreuna! Pentru ca anul acesta este anul vostru: Anul European al Cetătenilor!
Acesta coincide cu un moment de răscruce al procesului de integrare europeană. Cu un an înainte de desfăsurarea alegerilor pentru Parlamentul European, în 2013 se împlinesc 20 de ani de la introducerea prin Tratatul de la Maastricht a cetăteniei europene.
Activitățile noastre, ale Centrului de Informare EUROPE DIRECT Valcea se vor axa pe explicarea drepturilor cetățenilor, iar autoritățile de la nivel local, organizațiile publice și din societatea civilă vor fi încurajate să participe la evenimentele noastre.
Va reamintim ca Centrele EUROPE DIRECT reprezintă un punct de contact local pentru toate instituțiile UE și cooperează cu alți parteneri de informare activi. Ele completează și susţin activitatea Reprezentanțelor Comisiei Europene și a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local și regional, misiunea acestora fiind de a informa cetățenii europeni. Adica… si cei valceani!